free image hosting

miercuri, 10 februarie 2010

Grupa O

Grupa O: Vanatorul

  • Consumatorul de carne
  • Tract divestiv viguros
  • Sistem imunitar hiperactiv
  • Intoleranta fata de adaptarile la dieta si la mediul inconjurator
  • Raspunde optim la stres printr-o activitate fizica intensa
  • Necesita un metabolism eficient pentru a se mentine suplu si energic

Persoanele cu grupa sanguina O se simt mai bine cu un regim de exercitii fizice intense,respectiv consumand proteine animale.Tractul digestiv al persoanelor cu grupa O pastreaza memoria vremurilor stravechi.Recomandarile legate de alimentatia in ziua de azi descurajeaza in general consumul excesiv de proteine animale,deoarece grasimile saturate s-au dovedit a fi un factor de risc in cazul afectiunilor cardiace si a cancerului.Desigur,cea mai mare parte a carnii consumate in prezent este injectata cu grasimi si deteriorata de folosirea fara discernamant a hormonilor si a antibioticelor.Din fericire,carnea nepoluata devine din ce in ce mai accesibila.Succesul dietei grupei sanguine O depinde de utilizarea carnurilor slabe,fara adaos de chimicale,a carnii de pasare si peste.

Urmand dieta grupei sanguine O,veti scadea initial in greutate prin reducerea  consumului de cereale,paine,legume si fasole.Factorul principal de crestere in greutate pentru aceste persoane este glutenul,care se gaseste in germenii si in toate produsele de grau.Acesta actioneaza asupra metabolismului realizand exat opusul starii de cetoza.In loc sa va mentina supli si intr-o stare hiperenergica,lectinele din gluten inhiba metabolizarea insulinei,interferand cu utilizarea eficienta a caloriilor,pentru obtinerea de energie,

Mai exista si alti factori care contribuie la cresterea in greutate a persoanelor de grupa O.Astfel,anumite tipuri de fasole si legume,mai ales lintea si fasolea mare contin lectine care se depun in tesuturile musculare,facandu-le mai alcaline si mai putin "incarcate" pentru activitatea fizica.

Un alt factor al cresterii in greutate  este reglarea tiroidiana.Persoanele cu grupa sanguinaO au tendinta sa prezinte niveluri scazute de hormoni tiroidieni.Aceasta stare,numita hipotiroidism,se produce deoarece persoanele nu produc suficient IOD.


Produse din carne  : - evitate: costita,gasca,sunca,porc.

                                    - neutre: pui,rata,iepure,curcan,fazan.

                                    - deosebit de benefice: vita,bivol,inima,miel,oaie,ficat,caprioara.

Alimente marine: -evitate: somn,caviar, caracatita ,hering, scoici de mare.

                                -neutre: crap,crab,platica,broasca,calcan cenusiu,pastrav,calmar,melci

                                -deosebit de benefice: cod,macrou,somon,sturioni,peste cu carne alba

Produse lactate si oua: -evitate: branza: americana, vaci, topita,la[te de capra,baut, integral.

                                         -neutre:unt,branza ed capra,mozzarella,lapte de soia,branza de soia


Diete recomandate: 

Mic dejun:2 felii de maine prajita cu unt,20dl suc de legume,banana ceai verde sau de plante.

Pranz:friptura de vita,180g, salata de leguma,felii de mar sau ananas,apa sau sifon.

Gustare de dupa-amiaza:felii de morcov si baghete de telona,felii de fructe,ceai verde sau de plante.

Cina:Kifta cu legume prajite,orez brun cu strat de unt,ceai de plante


Exercitii pentru slabit:

-aerobic,inot,jogging,antrenament pentru controlul greutatii,patinaj,dans,urcatul scarilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu