free image hosting

joi, 11 februarie 2010

Cartilaj de rechin pentru vindecarea cancerului

Puţini oncologi recomandă acest produs bolnavilor de cancer din România. Aceasta pentru că în facultăţile de medicină de la noi, dar şi din alte ţări, nu se spune nimic despre "produsele naturiste", care nu sînt considerate medicamente, ci suplimente "with no medical claims" (adică nu este voie să fie făcute afirmaţii medicale cu privire la utilizarea acestora), după cum spun anumite voci din forurile de avizare.

Pe piaţă există multe preparate terapeutice pe bază de cartilaj de rechin. Unul dintre acestea este produsul "Shark Aid", de la Calivita. Iată ce poate face acest produs pentru bolnavii de cancer. În primul rînd ajută la oprirea neoformaţiei nedorite de vase sanguine care alimentează celulele canceroase şi are o influenţă pozitivă asupra sistemului imunitar al organismului.

 De ce cartilaj?

Pentru că acesta este unul dintre puţinele ţesuturi nevascularizate (care se hrăneşte prin îmbibaţie de la organele din jur) şi care tocmai din cauza proteinelor cu efect antiangiogenetic din compoziţie (substanţe active) manifestă un efect antitumoral deosebit.

De ce de rechin?

Pentru că rechinul este singurul animal care nu face cancer, datorită faptului ca în cartilajul acestuia proteinele antiangiogenetice sînt de peste 1000 de ori mai bine reprezentate decît în cartilajul oricărui mamifer.

Rechinii au o morfologie nemodificată de mai bine de 400 de milioane de ani, rănile lor se vindecă extraordinar de repede şi, mai ales, nu fac cancer, apoi ţesutul cartilaginos al rechinilor este unul dintre puţinele care nu este vascularizat, tocmai datorită prezenţei proteinelor antiangiogenetice care inhibă multiplicarea prin diviziune a celulei endoteliale.

Concluzia este că, administrat corespunzător, cartilajul de rechin, pur şi în concentraţie corespunzătoare, inhibă dezvoltarea reţelei sanguine care asigură nutriţia tumorilor (şi deci proliferarea lor), iar în plus, prin glucidele din compoziţie, cartilajul de rechin are efect imunomodulator şi antiinflamator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu