free image hosting

joi, 9 septembrie 2010

Cum sa te ingrasi?






Ceea ce este ironic pe de-o parte este faptul ca, in timp ce unele persoane incearca sa dea jos din kilogramele in plus, exista o alta categorie a acelora care nu pot sub niciun chip sa se ingrase. Si ceea ce este intr-adevar trist, este ca pe piata se gasesc mai degraba carti de diete despre cum poti slabi, decat de cum ai putea sa-ti imbunatesti aspectul fizic prin castigarea unor kilograme in plus.

Intrebarea care sta pe buzele multora dintre persoane, este cum e posibil ca unii oameni sa fie slabi. De vina este alimentatia necorespunzatoare si practicile nesanatoase care ii fac pe oameni sa piarda in greutate. Riscurile asociate cu statutul de a fi prea slab include multe complicatii, revenirea organismului dupa operatie sau boala. Cu toate acestea, organismul isi poate reveni daca se adopta dieta potrivita. Energia densitatii din mancaruri este un factor important in procesul de luare in greutate. Energia densitatii se refera la cantitatea de energie sau a caloriilor comparata cu greutatea mancarurilor.

Totusi, chiar daca unele persoane sunt slabe, nu inseamna in mod cert ca au anumite afectiuni. Asa cum a fi gras, nu inseamna a fi sanatos. Unele persoane sunt slabe dintotdeauna, adica e o problema genetica, iar ingrasatul chiar se dovedeste a fi o lupta dificila. Indiferent de cat ar consuma, tot nu ar reusi sa puna cateva kilograme.

Daca si tu ai aceasta problema, esti prea slab si ai vrea sa te mai ingrasi cateva kilograme, insa niciuna din metodele pe care le-ai incercat nu au dat roade, iti prezentam o lista a alternativelor.

Astfel, ca sa iei in greutate trebuie sa incluzi in meniu acele mancaruri bogate in calorii. De ce? Simplu! Caloriile sunt transformate in sange in grasimi, din care organismul isi ia energia.

Incearca sa cresti numarul de porti, dar fara sa abuzezi de zahar sau de grasimi. Invata sa nu sari peste mesele zilei, cea mai importanta masa este micul dejun.

De asemenea, important este sa inveti sa servesti mesele la un anumit program. Sa ai un orar al meselor, iar portiile sa fie normale. Bucurandu-te de mesele copioase si relaxandu-te, vei ajuta sistemul digestiv sa functioneze la parametrii normali. Servind masa la anumite ore si negustand nimic intre mese va creste apetitul.

Mananca mai mult! 

Chiar daca pare greu de realizat, deocamdata acesta este cea mai buna alternativa. Trebuie sa mananci cat mai multe mese pe zi, cinci sau mai mult de-atat. Bea multe lichide care sunt bogate in calorii (suc, lapte, milkshake). Mananca legume, orez, paste fainoase, cartofi, morcovi si dovleac. La care adauga iaurt, sosuri, smantana. Mananca paine cu seminte. Un plus de 1000Kj in meniul zilnic, inseamna aproximativ un kilogram pe saptamana.

2 comentarii:

  1. imi pare rau sa dezamagesc dar sa stiti ca nu merge in toate cazurile am incercat nenumarate "trucuri" fara rezultate singura metoda a fost sa stau degeaba sa lenevesc toata ziua si mereu sa am ceva de rontait pe langa mine...mult succes celor care vor sa se ingrase:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai pot recomanda ceva de urgenta.Dar este nesanatos si exista riscul de a provoca afectiuni de toate tipurile.Pe langa faptul ca e nesanatos mai exista o problema....este cam costisitor.Tot ce trebuie sa faci este sa mananci McDonalds sau Pizza,dar multa.Cam 2-3 pizza pe zi poti pune jumatate de kilogram.Acum totul ramane la alegerea ta.

    RăspundețiȘtergere